Pasta met worstjes in tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met worstjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere variant op de klassieke bolognesesaus

bereiding
  1. 1

    Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Knijp de worstjes uit en roerbak tot het vlees begint te kleuren.

  2. 2

    Voeg er de knoflook, de uien, de chilipepertjes en de laurierblaadjes aan toe. Laat op zacht vuur ongeveer 30 minuten sudderen. Giet er de rode wijn bij en laat op hoog vuur verdampen.

  3. 3

    Voeg er de tomaten aan toe en temper het vuur. Laat nog 45 minuten sudderen en indikken. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Roer de geraspte parmezaan en de room door de saus.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet af en wentel de pasta in de saus. Serveer meteen met extra parmezaan naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Knijp de worstjes uit en roerbak tot het vlees begint te kleuren.

  2. 2

    Voeg er de knoflook, de uien, de chilipepertjes en de laurierblaadjes aan toe. Laat op zacht vuur ongeveer 30 minuten sudderen. Giet er de rode wijn bij en laat op hoog vuur verdampen.

  3. 3

    Voeg er de tomaten aan toe en temper het vuur. Laat nog 45 minuten sudderen en indikken. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Roer de geraspte parmezaan en de room door de saus.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet af en wentel de pasta in de saus. Serveer meteen met extra parmezaan naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.