Recept

Pastinaakvelouté met zoethout en foie gras

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijjk luxesoepje voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaken, de aardappelen en de sjalot en snij in blokjes. Stoof de pastinaak en de sjalot enkele minuten in wat boter.

  2. 2

    Doe er de aardappelblokjes en het zoethout bij en giet er de bouillon over. Laat het geheel 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep glad met de room en kruid met peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes.

  4. 4

    Snij de foie gras in fijne plakjes en werk er de soep mee af. Bestrooi met een snuifje piment d’Espelette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakvelouté met zoethout en foie gras

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!