Foie gras met sint-jakobsvruchten, witte kool en saus van witte port
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Foie gras met sint-jakobsvruchten, witte kool en saus van witte port

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht, warm aanbevolen door Libelle Lekker en Lidl Delicieux.

bereiding
  1. 1

    Snij de witte kool in dunne reepjes, doe in een vergiet en bestrooi met een snuifje zout. Zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Kook de gevogeltefond in met de witte port. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de dadels in blokjes. Spoel de wittekool af en dep droog. Meng met de dadels, breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.

  4. 4

    Snij ronde plakjes uit de foie gras ter grootte van de sint-jakobsvruchten. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten op een hoog vuur in een braadpan met de boter. Bak ze niet te gaar. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de foie gras op de gebakken sint-jakobsvruchten. Werk af met de witte kool en saus van witte port.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de witte kool in dunne reepjes, doe in een vergiet en bestrooi met een snuifje zout. Zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Kook de gevogeltefond in met de witte port. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de dadels in blokjes. Spoel de wittekool af en dep droog. Meng met de dadels, breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.

  4. 4

    Snij ronde plakjes uit de foie gras ter grootte van de sint-jakobsvruchten. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten op een hoog vuur in een braadpan met de boter. Bak ze niet te gaar. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de foie gras op de gebakken sint-jakobsvruchten. Werk af met de witte kool en saus van witte port.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.