Recept

Foie gras met sint-jakobsvruchten, witte kool en saus van witte port

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht, warm aanbevolen door Libelle Lekker en Lidl Delicieux.

bereiding
  1. 1

    Snij de witte kool in dunne reepjes, doe in een vergiet en bestrooi met een snuifje zout. Zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Kook de gevogeltefond in met de witte port. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de dadels in blokjes. Spoel de wittekool af en dep droog. Meng met de dadels, breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.

  4. 4

    Snij ronde plakjes uit de foie gras ter grootte van de sint-jakobsvruchten. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten op een hoog vuur in een braadpan met de boter. Bak ze niet te gaar. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de foie gras op de gebakken sint-jakobsvruchten. Werk af met de witte kool en saus van witte port.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Foie gras met sint-jakobsvruchten, witte kool en saus van witte port

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!