Recept

Salade met parmaham en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe verser eitjes zijn, hoe makkelijker het is om ze te pocheren. Zijn ze ouder dan zes dagen, dan wordt het eiwit vloeibaarder, waardoor het veel minder goed om de dooier blijft zitten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet die 1 uur in de voorverwarmde oven om de ham te drogen.

  2. 2

    Meng de ingrediënten voor de dressing en breng die op smaak met peper en zout. Maak de krulandijvie schoon, zwier de bladeren goed droog en scheur ze.

  3. 3

    Maak de krulandijvie aan met een beetje dressing en verdeel de sla over 4 borden.

  4. 4

    Breek de gedroogde parmaham in stukken en verdeel die met de parmezaanschilfers over de sla. Besprenkel alles met wat dressing.

  5. 5

    Breng een grote pan water aan de kook met een flinke scheut azijn. Breek de eieren in een kommetje, maak een draaibeweging in het kokende water en laat de eieren er een voor een inglijden. Houd met een schuimspaan het eiwit rond de dooier en laat de eieren ongeveer 3 minuten pocheren.

  6. 6

    Schep de gepocheerde eieren met de schuimspaan uit het water en snijd het eiwit dat er in sliertjes aanhangt weg.

  7. 7

    Serveer de eieren op de salade en werk ze af met de gehakte bieslook en een beetje peper en grof zout. Serveer met de rest van de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met parmaham en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!