Recept

Pastasalade met artisjokken, olijven en chips van parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De krokante chips van parmaham geven deze salade een hartige ‘bite’.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er een beetje olijfolie over om kleven te voorkomen.

  2. 2

    Leg de parmaham eerst op een siliconenmatje of op bakpapier en dan op een bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en laat de ham 1 uur drogen. Maak intussen de dressing: roer de olie en het citroensap goed door elkaar en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in partjes. Halveer de olijven. Schep de artisjokken en de olijven door de pasta. Breng op smaak met dressing, peper en zout. Spoel de rucola en laat uitlekken.

  4. 4

    Breek de plakjes ham en strooi de stukken over de pasta. Werk af met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met artisjokken, olijven en chips van parmaham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!