Recept

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een heerlijke lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. 

  2. 2

    Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette. 

  3. 3

    Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.

  4. 4

    Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.

  5. 5

    Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin. 

  6. 6

    Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof. 

  7. 7

    Rooster het brood en maak er croutons van. 

  8. 8

    Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. 

  2. 2

    Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette. 

  3. 3

    Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.

  4. 4

    Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.

  5. 5

    Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin. 

  6. 6

    Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof. 

  7. 7

    Rooster het brood en maak er croutons van. 

  8. 8

    Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!