Recept

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een heerlijke lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. 

  2. 2

    Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette. 

  3. 3

    Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.

  4. 4

    Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.

  5. 5

    Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin. 

  6. 6

    Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof. 

  7. 7

    Rooster het brood en maak er croutons van. 

  8. 8

    Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!