Recept

Aspergesalade met scampi's en een gepocheerd ei

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Gepocheerde eieren maken voor een groep is niet makkelijk. Bewaar je gepocheerde eieren na het garen in een diep bord met koud water: zo zullen ze niet breken en serveer jij het perfect gepocheerde ei.

bereiding
 1. 1

  Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges in 8 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken.

 2. 2

  Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Spoel de rucola en laat uitlekken. Meng alles tot een bonte salade. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.

 3. 3

  Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Borstel ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan of barbecue en gril de scampi’s en asperges aan beide kanten.

 4. 4

  Breng water met de azijn aan de kook. Breek elk ei in een apart kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water. Breng het kopje zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak en laat het ei in de draaikolk glijden. Laat tegen de kook aan 4 minuten pocheren. Herhaal met de rest van de eieren.

 5. 5

  Verdeel de salade over kommen en verdeel er de gegrilde asperges en de scampi’s over. Leg er het gepocheerde ei op en lepel er wat van de tapenade rond. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesalade met scampi's en een gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!