Maatjessalade met komkommerdip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Maatjessalade met komkommerdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Spoel de kervel en snipper fijn.

  2. 2

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp ½ komkommer en meng met de yoghurt, olijfolie, de gesnipperde sjalot en het citroensap. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de kervel door. Zet koel weg.

  3. 3

    Snij de rest van de komkommer in lange dunne repen. Spoel de gemengde sla en laat goed uitlekken. Snij de maatjes in stukjes.

  4. 4

    Toast het brood en halveer. Meng de sla met de rest van de kervel en de komkommerrepen, besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de maatjes op de salade en serveer met de toast en de komkommerdip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Spoel de kervel en snipper fijn.

  2. 2

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp ½ komkommer en meng met de yoghurt, olijfolie, de gesnipperde sjalot en het citroensap. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de kervel door. Zet koel weg.

  3. 3

    Snij de rest van de komkommer in lange dunne repen. Spoel de gemengde sla en laat goed uitlekken. Snij de maatjes in stukjes.

  4. 4

    Toast het brood en halveer. Meng de sla met de rest van de kervel en de komkommerrepen, besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de maatjes op de salade en serveer met de toast en de komkommerdip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.