Recept

Maatjessalade uit het noorden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris visslaatje

bereiding
  1. 1

    Was de aardappelen en kook ze in de schil 25 minuten in lichtgezouten water.

    Giet en laat afkoelen.

    Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Snij de maatjes in stukjes.

    Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne lucifers.

    Meng de aardappelreepjes met 3 eetlepels citroensap zodat ze niet verkleuren.

    Hak de dille fijn.

  3. 3

    Stamp de korianderzaadjes en de roze peperbessen fijn (dat lukt het beste in een vijzel).

    Meng ze in een kommetje met de rest van het citroensap, de suiker, 3 eetlepels olie, peper en zout.

  4. 4

    Meng de haringen, aardappelen en appelreepjes in een slakom.

    Overgiet met de vinaigrette en meng goed.

    Verdeel over de borden en werk af met gehakte dille.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maatjessalade uit het noorden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!