Recept

Madeleines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Madeleines zijn een rasechte Franse klassieker. Van deze cakejes kunnen wij niet genoeg krijgen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smelt de boter. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker wit-schuimig. Doe het citroensap erbij.

  3. 3

    Zeef de bloem. Doe ze bij het beslag en roer glad. Schenk er in een straaltje de gesmolten boter bij en roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Beboter de madeleinevormpjes en bestuif met bloem. Vul de vormpjes tot de helft met het beslag en bestrooi ieder vormpje met de amandelschilfers.

  5. 5

    Bak 15 minuten in de oven en ontvorm. Laat nadien afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Madeleines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!