Madeleines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Madeleines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Madeleines zijn een rasechte Franse klassieker. Van deze cakejes kunnen wij niet genoeg krijgen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smelt de boter. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker wit-schuimig. Doe het citroensap erbij.

  3. 3

    Zeef de bloem. Doe ze bij het beslag en roer glad. Schenk er in een straaltje de gesmolten boter bij en roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Beboter de madeleinevormpjes en bestuif met bloem. Vul de vormpjes tot de helft met het beslag en bestrooi ieder vormpje met de amandelschilfers.

  5. 5

    Bak 15 minuten in de oven en ontvorm. Laat nadien afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smelt de boter. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker wit-schuimig. Doe het citroensap erbij.

  3. 3

    Zeef de bloem. Doe ze bij het beslag en roer glad. Schenk er in een straaltje de gesmolten boter bij en roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Beboter de madeleinevormpjes en bestuif met bloem. Vul de vormpjes tot de helft met het beslag en bestrooi ieder vormpje met de amandelschilfers.

  5. 5

    Bak 15 minuten in de oven en ontvorm. Laat nadien afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.