Recept

Klassieke kalfsblanquette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept zoals grootmoeder het maakte.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, spoel de selder, schraap de wortel en maak de prei schoon. Snij in grove stukken. Doe samen met het kalfsvlees in een kookpan en zet onder water. Doe er tijm, laurier en zout bij, en breng aan de kook. Laat 1,5 uur sudderen.

  2. 2

    Snij de champignons in stukken en stoof aan in boter. Blus met wat water en het citroensap, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak balletjes van het gehakt en kook ze in 1 à 2 minuten gaar. Schep het kalfsvlees uit de pan en zeef het kookvocht. Roer de roux door de saus. Doe er het vlees, de gehaktballetjes en de champignons bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eidooiers los in de room en giet het erbij. Laat heet worden, maar laat niet meer koken. Verdeel over 4 borden en werk af met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke kalfsblanquette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!