Recept

Kalfsblanquette met boschampignons en zilveruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verse zilveruien, dus niet de opgelegde exemplaren die je in een bokaal koopt, zijn een echte klassieker in een herfst-stoofpotje en zitten boordevol smaak. In de herfstmaanden vind je ze vaak vers in de supermarkt, maar je kunt ze ook diepgevroren kopen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pel de zilveruitjes. Maak de wortelen en de selder schoon en snij ze in plakjes. Bak het stoofvlees in 1 eetlepel boter in een ruime stoofpot bruin. Voeg dan de sjalot, de wortelen, de selder, de zilveruitjes, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe. Laat 5 minuten stoven en roer af en toe om. Voeg de kalfsbouillon toe en giet er water bij tot alles onder staat. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur zacht koken.

  2. 2

    Meng het kalfsgehakt met het ei, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Maak er kleine balletjes van.

  3. 3

    Haal het vlees en de groenten uit de stoofpot, maar hou ze warm. Zeef de bouillon en blancheer er de gehaktballetjes in. Haal ze uit de kookpot en giet de bouillon over in een maatbeker.

  4. 4

    Smelt 2 eetlepels boter in een grote pan, voeg de bloem toe en laat ze kort bakken. Giet de bouillon en de melk er beetje bij beetje bij. Breng het geheel aan de kook, blijf roeren tot je een gladde saus hebt en haal ze dan van het vuur. Meng de room met de 2 eidooiers en roer dit door de saus. Let op: de saus mag niet meer koken, anders schift ze.

  5. 5

    Bak de champignons kort op een krachtig vuur in 1 eetlepel boter. Voeg het vlees, de balletjes en de champignons toe aan de saus. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en citroensap en werk af met de extra peterselie. Lekker met peterselie-aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsblanquette met boschampignons en zilveruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!