Klassieke aspergeroomsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke aspergeroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Belgische lenteklassieker, deze aspergeroomsoep! En niet moeilijk om zelf te maken. De soep wordt nóg feestelijker wanneer je gaargekookte punten van groene asperges gebruikt.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij in stukken van 1 centimeter. Hou de aspergepunten apart. Hak de peterselie fijn. Breng de bouillon aan de kook.

  2. 2

    Laat de stukjes asperge gaarkoken in een weinig licht gezouten water. Steek de asperges samen met het kookvocht door in een roerzeef.

  3. 3

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en leng aan met kokende bouillon en de doorgestoken asperges. Voeg de aspergepunten toe en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Versier met fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij in stukken van 1 centimeter. Hou de aspergepunten apart. Hak de peterselie fijn. Breng de bouillon aan de kook.

  2. 2

    Laat de stukjes asperge gaarkoken in een weinig licht gezouten water. Steek de asperges samen met het kookvocht door in een roerzeef.

  3. 3

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en leng aan met kokende bouillon en de doorgestoken asperges. Voeg de aspergepunten toe en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Versier met fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.