Quiche met camembert
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met camembert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Week 4 houten camembertdoosjes (zonder etiket) een halfuur in water zodat ze niet verbranden in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg in elk kaasdoosje een vel bakpapier en bekleed met kruimeldeeg. Leg er een tweede vel bakpapier in en vul de vormpjes tot boven met een steunvulling (gedroogde bonen, erwten of andere Steunvulling) . Bak de bodems 10 à 15 minuten blind voor. Haal ze uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat de oven aan staan. Verwijder het papier met de steunvulling.

  3. 3

    Snij de camembert in plakjes en verdeel ze over de taartbodempjes. Hou een beetje apart voor de afwerking. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren los met de room, gehakte oregano, gedroogde tomaatjes, peper en zout. Verdeel over de quichebodempjes en bestrooi met pijnboompitten. Leg er de rest van de camembert op.

  4. 4

    Bak de quiches ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling gestold is. Worden de bakjes bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.

  5. 5

    Serveer de quiches warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week 4 houten camembertdoosjes (zonder etiket) een halfuur in water zodat ze niet verbranden in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg in elk kaasdoosje een vel bakpapier en bekleed met kruimeldeeg. Leg er een tweede vel bakpapier in en vul de vormpjes tot boven met een steunvulling (gedroogde bonen, erwten of andere Steunvulling) . Bak de bodems 10 à 15 minuten blind voor. Haal ze uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat de oven aan staan. Verwijder het papier met de steunvulling.

  3. 3

    Snij de camembert in plakjes en verdeel ze over de taartbodempjes. Hou een beetje apart voor de afwerking. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren los met de room, gehakte oregano, gedroogde tomaatjes, peper en zout. Verdeel over de quichebodempjes en bestrooi met pijnboompitten. Leg er de rest van de camembert op.

  4. 4

    Bak de quiches ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling gestold is. Worden de bakjes bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.

  5. 5

    Serveer de quiches warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.