Romige paprikasoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Romige paprikasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soepje met een extra zoete smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.

  2. 2

    Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  4. 4

    Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.

  2. 2

    Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  4. 4

    Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.