Romige paprikasoep

  • 60 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Voorgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.

  2. Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.

  3. Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  4. Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Variëren kun je leren...

Slank
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zomergroentenvelouté met zuiders spiesje

Veggie
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Paprikasoep

Trage/Snelle variant
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Paprikasoep met mascarpone en pesto

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Paprikasoep met zeewolfspiesjes

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Paprikasoep met zure room en pesto

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Paprikasoep met mascarpone en pesto

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Paprikasoep met gehakt

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Appel-paprikasoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Paprikasoep