Crêpes suzette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crêpes suzette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geflambeerde flensjes!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de sinaasappels goed schoon. Snij de schil van een sinaasappel in fijne reepjes, pers de sinaasappel uit. Halveer de tweede sinaasappel, maak met een puntig mesje de partjes los van het witte vliesje.

  2. 2

    Roer de bloem met de melk en het ei tot een glad beslagje. Bak in een kleine koekenpan, in boter, flinterdunne flensjes. Hou ze warm in de oven.

  3. 3

    Laat de suiker smelten in een steelpannetje. Doe er de sinaasappelschilletjes bij. Schep op en laat lichtjes karamelliseren.

  4. 4

    Doe er een nootje boter, het sinaasappelsap en de Grand Marnier bij. Laat de alcohol verdampen. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.

  5. 5

    Vouw de flensjes vierdubbel en lepel er de sinaasappelsaus en de partjes sinaasappel over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de sinaasappels goed schoon. Snij de schil van een sinaasappel in fijne reepjes, pers de sinaasappel uit. Halveer de tweede sinaasappel, maak met een puntig mesje de partjes los van het witte vliesje.

  2. 2

    Roer de bloem met de melk en het ei tot een glad beslagje. Bak in een kleine koekenpan, in boter, flinterdunne flensjes. Hou ze warm in de oven.

  3. 3

    Laat de suiker smelten in een steelpannetje. Doe er de sinaasappelschilletjes bij. Schep op en laat lichtjes karamelliseren.

  4. 4

    Doe er een nootje boter, het sinaasappelsap en de Grand Marnier bij. Laat de alcohol verdampen. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.

  5. 5

    Vouw de flensjes vierdubbel en lepel er de sinaasappelsaus en de partjes sinaasappel over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.