Crêpe suzette met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crêpe suzette met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk geflambeerd

bereiding

    Beslag

  1. 1

    Roer 150 g zelfrijzende bloem glad met 2,5 dl melk, 2,5 dl spuitwater, twee eieren en een snufje zout of 1 zakje vanillesuiker.

  2. 2

    Bak in een koekenpannetje dunne pannenkoekjes van het beslag in hete boter of olie.

  3. 3

    Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.

  4. 4

    Laat in een pot met dikke bodem de suiker en de boter smelten en lichtjes karamelliseren. Blus met de sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.

  5. 5

    Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel over de borden. Flambeer aan tafel met de rest van de sinaasappellikeur (wel eventjes opwarmen op het vuur, want anders krijg je geen vlammetjes).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Beslag

  1. 1

    Roer 150 g zelfrijzende bloem glad met 2,5 dl melk, 2,5 dl spuitwater, twee eieren en een snufje zout of 1 zakje vanillesuiker.

  2. 2

    Bak in een koekenpannetje dunne pannenkoekjes van het beslag in hete boter of olie.

  3. 3

    Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.

  4. 4

    Laat in een pot met dikke bodem de suiker en de boter smelten en lichtjes karamelliseren. Blus met de sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.

  5. 5

    Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel over de borden. Flambeer aan tafel met de rest van de sinaasappellikeur (wel eventjes opwarmen op het vuur, want anders krijg je geen vlammetjes).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.