Tiramisu met fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tiramisu met fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Dompel de perziken kort onder in kokend water. Spoel meteen met koud water. Pel, halveer en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Doe de helft van de perzikblokjes met 2 eetlepels citroensap en de honing in een pannetje en breng aan de kook. Prak ze fijn met een vork. Meng met de rest van de perzikstukjes en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de frambozen. Hou er 4 apart voor de afwerking. Meng de rest van de frambozen met de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap. Laat kort marineren.

  4. 4

    Roer de mascarpone luchtig met de vanille- suiker. Klop het eiwit stijf, spatel voorzichtig door de mascarpone en meng goed.

  5. 5

    Doop de koekjes kort in het sinaasappelsap en breek ze in stukken.

  6. 6

    Bedek de bodem van 4 glaasjes met mascar- pone, enkele frambozen en wat koekjes. Her- haal dezelfde volgorde nog een keer. Verdeel er de perziken over en eindig met mascarpone- crème. Zet de glaasjes minstens 30 minuten in de koelkast.

  7. 7

    Werk voor het serveren af met geraspte citroenschil en frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Dompel de perziken kort onder in kokend water. Spoel meteen met koud water. Pel, halveer en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Doe de helft van de perzikblokjes met 2 eetlepels citroensap en de honing in een pannetje en breng aan de kook. Prak ze fijn met een vork. Meng met de rest van de perzikstukjes en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de frambozen. Hou er 4 apart voor de afwerking. Meng de rest van de frambozen met de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap. Laat kort marineren.

  4. 4

    Roer de mascarpone luchtig met de vanille- suiker. Klop het eiwit stijf, spatel voorzichtig door de mascarpone en meng goed.

  5. 5

    Doop de koekjes kort in het sinaasappelsap en breek ze in stukken.

  6. 6

    Bedek de bodem van 4 glaasjes met mascar- pone, enkele frambozen en wat koekjes. Her- haal dezelfde volgorde nog een keer. Verdeel er de perziken over en eindig met mascarpone- crème. Zet de glaasjes minstens 30 minuten in de koelkast.

  7. 7

    Werk voor het serveren af met geraspte citroenschil en frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.