Recept

Tiramisu in een glaasje met witte chocolade, abrikozen en passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Je kunt de tiramisu ook in bokaaltjes maken. Extra handig voor onderweg!” 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met 4 eetlepels van de room. Roer glad en meng onder de mascarpone. Laat wat afkoelen.

  2. 2

    Breek de madeirakoekjes in twee, dop ze even in de koude koffie en verdeel ze over de 4 dessertglaasjes. Spoel de abrikozen en snij ze in partjes. Verdeel over elk glas wat abrikozen en een scheutje rum.

  3. 3

    Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de abrikozen in de glaasjes.

  4. 4

    Werk af met de rest van de abrikozen en 1⁄2 passievrucht. Strooi er gehakte pistaches over. Laat de glaasjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast en laat ze daar staan tot gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu in een glaasje met witte chocolade, abrikozen en passievrucht
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met 4 eetlepels van de room. Roer glad en meng onder de mascarpone. Laat wat afkoelen.

  2. 2

    Breek de madeirakoekjes in twee, dop ze even in de koude koffie en verdeel ze over de 4 dessertglaasjes. Spoel de abrikozen en snij ze in partjes. Verdeel over elk glas wat abrikozen en een scheutje rum.

  3. 3

    Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de abrikozen in de glaasjes.

  4. 4

    Werk af met de rest van de abrikozen en 1⁄2 passievrucht. Strooi er gehakte pistaches over. Laat de glaasjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast en laat ze daar staan tot gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!