Recept

Tiramisu-koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé Italiaanse dessertklassieker, verwerkt in een koekje.

Koekjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Meng met de poedersuiker en de boter.

  2. 2

    Voeg er de helft van de losgeklopte eiwitten en de helft van de bloem aan toe. Meng voorzichtig tot een homogene massa. Doe er de rest van de eiwitten en de bloem bij. Meng tot een luchtig beslag. Voeg er eventueel extra smaakstof aan toe.

  3. 3

    Vul een spuitzak met het beslag en spuit toefjes in een vorm naar keuze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

Vulling
  1. 1

    Plak twee koekjes tegen elkaar met een stevig mengsel van 150 g mascarpone, 1 eidooier, 3 el poedersuiker, 50 g gesmolten boter, 1⁄2 kl vanille-essence en 1 kl amaretto. Bestrooi met cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu-koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!