Recept

Lamsgehaktballetjes met yoghurtsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de ui.

  2. 2

    Fruit de sjalot en knoflook glazig.

  3. 3

    Meng in een grote kom het gehakt met de gefruite sjalot en knoflook.

  4. 4

    Voeg de gehakte kruiden, het chilipepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Voeg er de rasp van de limoen aan toe.

  6. 6

    Voeg het ei en de yoghurt toe en meng alles tot één geheel.

  7. 7

    Maak  er met vochtige handen kleine balletjes van en prik de balletjes op spiesjes.

  8. 8

    Bak de spiesjes goudbruin in een pan.

  9. 9

    Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten verder in de oven garen.

  10. 10

    Meng voor het sausje de yoghurt met de uitgeperste knoflook en gehakte bieslook. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  11. 11

    Vul glaasjes op de bodem met een laagje yoghurtsaus en zet er een spiesje in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!