Krokante aardappel-kaasballetjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitstomen. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
2
Stamp de aardappelen tot puree. Voeg 1 ei, de peterselie en de bloem toe en kruid de puree met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
-
3
Vorm een 10-tal balletjes van het mengsel. Duw elk balletje plat en leg er een blokje kaas op. Rol ze opnieuw tot een balletje.
-
4
Klop het 2de ei los in een bord. Doe de panko in een ander bord. Rol elk aardappelballetje door het losgeklopte ei en wentel het daarna door de panko. Leg de balletjes op de bakplaat en bestrijk ze lichtjes met olie om ze knapperig te maken. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.