Haasmedaillon met witloof en portosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Haasmedaillon met witloof en portosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker wild

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Maak het witloof schoon en stoom de stronkjes beetgaar. Stoom ook de aardappelen gaar.

  2. 2

    Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.

  3. 3

    Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak een insnede in de aardappelen en doe in elk een koffielepel van de room.

  5. 5

    Verdeel alles over voorverwarmde borden, nappeer met de saus en bestrooi met gekonfijte sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Maak het witloof schoon en stoom de stronkjes beetgaar. Stoom ook de aardappelen gaar.

  2. 2

    Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.

  3. 3

    Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak een insnede in de aardappelen en doe in elk een koffielepel van de room.

  5. 5

    Verdeel alles over voorverwarmde borden, nappeer met de saus en bestrooi met gekonfijte sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.