Gegratineerde mosselen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor echte lekkerbekken

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig en doe ze in een kookpan. Overgiet ze met de wijn en laat ze op hoog vuur openkoken. Schud af en toe om.

  2. 2

    Zeef het kookvocht en zet 100 ml ervan apart. Maak de mosselen los van de schelp en leg ze opnieuw in één schelpenhelft. Schik ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er de melk en het apart gehouden mosselvocht bij en laat al roerend indikken. Roer er, van het vuur af, de eidooier en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de knoflook met de peterselie en het paneermeel. Schep de saus bij de mosselen. Bestrooi ze met de knoflookpeterselie en laat ze 3 tot 4 minuten gratineren onder de hete ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig en doe ze in een kookpan. Overgiet ze met de wijn en laat ze op hoog vuur openkoken. Schud af en toe om.

  2. 2

    Zeef het kookvocht en zet 100 ml ervan apart. Maak de mosselen los van de schelp en leg ze opnieuw in één schelpenhelft. Schik ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er de melk en het apart gehouden mosselvocht bij en laat al roerend indikken. Roer er, van het vuur af, de eidooier en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de knoflook met de peterselie en het paneermeel. Schep de saus bij de mosselen. Bestrooi ze met de knoflookpeterselie en laat ze 3 tot 4 minuten gratineren onder de hete ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.