Pittige kippenvleugeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige kippenvleugeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker onder de grill of op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de kippenvleugels en dep ze droog. Vijzel de chilivlokken grof met de korianderzaadjes en de peperbolletjes. Hak de gember, de knoflook en de chilipepertjes fijn.

  2. 2

    Vermeng alle bovenstaande ingrediënten met limoensap, honing, olijfolie en een snuifje zout. Strijk er de kippenvleugels mee in. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220° C. Leg de kippenvleugeltjes op een bakplaat en bak ze in 20 tot 25 minuten knapperig en gaar. Draai ze halverwege de baktijd om. Zet eventueel nog 5 minuten onder de grill. Of rooster ze op de barbecue. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de kippenvleugels en dep ze droog. Vijzel de chilivlokken grof met de korianderzaadjes en de peperbolletjes. Hak de gember, de knoflook en de chilipepertjes fijn.

  2. 2

    Vermeng alle bovenstaande ingrediënten met limoensap, honing, olijfolie en een snuifje zout. Strijk er de kippenvleugels mee in. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220° C. Leg de kippenvleugeltjes op een bakplaat en bak ze in 20 tot 25 minuten knapperig en gaar. Draai ze halverwege de baktijd om. Zet eventueel nog 5 minuten onder de grill. Of rooster ze op de barbecue. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.