Cake met spek en olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cake met spek en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze hartige cake scoor je gegarandeerd.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Meng in een kom de gist met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en breek er de eieren in. Doe er de lauwe melk, de wijn en de olie bij. Meng tot een glad deeg.

  3. 3

    Rist de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng ze samen met de olijven, het spek en de kaas door het beslag. Kruid met peper en eventueel een beetje zout.

  4. 4

    Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe er het beslag in. Zet 45 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Meng in een kom de gist met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en breek er de eieren in. Doe er de lauwe melk, de wijn en de olie bij. Meng tot een glad deeg.

  3. 3

    Rist de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng ze samen met de olijven, het spek en de kaas door het beslag. Kruid met peper en eventueel een beetje zout.

  4. 4

    Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe er het beslag in. Zet 45 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.