Recept

Aspergeroomsoepje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met de witste asperges

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en breek of snij de harde uiteinden eraf. Doe de schillen in een pan en giet er water bij tot ze onderstaan. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Giet af en vang het kookvocht op.

  2. 2

    Snij de kopjes van de asperges en kook ze ongeveer 8 minuten op laag vuur in het opgevangen kookvocht. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet even opzij.

  3. 3

    Snij de rest van de asperges in stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Fruit de ui glazig in 1 el boter. Voeg er de aardappelblokjes en de aspergestukjes aan toe en stoof nog even mee. Blus de pan met de witte wijn. Giet er de bouillon en het kookvocht van de asperges bij, laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Haal met een schuimspaan wat aspergestukjes uit de pan en zet ze opzij. Voeg er de room aan toe en mix de soep. Doe de aspergestukjes en de kopjes bij de soep en warm ze nog even door. Kruid met peper en zout. Schep de soep in warme kommen of borden, werk af met waterkers en tuinkers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergeroomsoepje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!