• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeeg met witte pens en appelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudig maar feestelijk voorgerecht voor de feestdagen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Leg in 4 kleine (rechthoekige of ronde) bakvormen een vel bakpapier. Leg daarop het lichtjes ontdooide bladerdeeg. Rol het eventueel wat uit, zodat het goed tegen de randen aangedrukt kan worden.

  3. 3

    Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Schik ze op het bladerdeeg. Strooi er de rietsuiker op.

  4. 4

    Snij de pensen in vingerdikke plakken. Schik ze op de appelpartjes. Kruid ze met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olie. Leg er een takje rozemarijn op.

  5. 5

    Bak 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Leg in 4 kleine (rechthoekige of ronde) bakvormen een vel bakpapier. Leg daarop het lichtjes ontdooide bladerdeeg. Rol het eventueel wat uit, zodat het goed tegen de randen aangedrukt kan worden.

  3. 3

    Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Schik ze op het bladerdeeg. Strooi er de rietsuiker op.

  4. 4

    Snij de pensen in vingerdikke plakken. Schik ze op de appelpartjes. Kruid ze met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olie. Leg er een takje rozemarijn op.

  5. 5

    Bak 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.