Recept

Bladerdeeg met witte pens en appelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudig maar feestelijk voorgerecht voor de feestdagen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Leg in 4 kleine (rechthoekige of ronde) bakvormen een vel bakpapier. Leg daarop het lichtjes ontdooide bladerdeeg. Rol het eventueel wat uit, zodat het goed tegen de randen aangedrukt kan worden.

  3. 3

    Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Schik ze op het bladerdeeg. Strooi er de rietsuiker op.

  4. 4

    Snij de pensen in vingerdikke plakken. Schik ze op de appelpartjes. Kruid ze met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olie. Leg er een takje rozemarijn op.

  5. 5

    Bak 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!