Courgettepannenkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgettepannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zowel warm als koud smaken deze pannenkoekjes fantastisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de courgette.

    Hak de augurk.

    Pers het knoflookteentje.

    Hak de bladpeterselie fijn.

    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  2. 2

    Verhit 2 el olie in een pan en fruit de groenten 5 minuten op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg er de zeste van een halve onbehandelde citroen en 1 tl komijnzaadjes aan toe. Breng nog op smaak met peper en zout . Laat afkoelen.

  3. 3

    Meng in een kom 4 eieren met 150 g volle yoghurt en 60 g bloem. Laat 15 minuten rusten. Hak 20 g peterselieblaadjes en 1 takje munt fijn. Roer samen met de groenten door het eimengsel.

  4. 4

    Verhit wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes ( baktijd telkens 3 minuten ). Laat vervolgens de pannekoekjes uitlekken op keukenpapier. Lekker warm of koud.

  5. 5

    Je kan de pannenkoekjes serveren met yoghurtdip: Meng 250 g volle yoghurt met de gehakte augurkjen, 1 el dille en de geperste knoflook. Breng op smaak wat peper en zout . Voeg er nog een koffielepel azijn en 2 koffielepeltjes olijfolie bij en roer goed om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de courgette.

    Hak de augurk.

    Pers het knoflookteentje.

    Hak de bladpeterselie fijn.

    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  2. 2

    Verhit 2 el olie in een pan en fruit de groenten 5 minuten op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg er de zeste van een halve onbehandelde citroen en 1 tl komijnzaadjes aan toe. Breng nog op smaak met peper en zout . Laat afkoelen.

  3. 3

    Meng in een kom 4 eieren met 150 g volle yoghurt en 60 g bloem. Laat 15 minuten rusten. Hak 20 g peterselieblaadjes en 1 takje munt fijn. Roer samen met de groenten door het eimengsel.

  4. 4

    Verhit wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes ( baktijd telkens 3 minuten ). Laat vervolgens de pannekoekjes uitlekken op keukenpapier. Lekker warm of koud.

  5. 5

    Je kan de pannenkoekjes serveren met yoghurtdip: Meng 250 g volle yoghurt met de gehakte augurkjen, 1 el dille en de geperste knoflook. Breng op smaak wat peper en zout . Voeg er nog een koffielepel azijn en 2 koffielepeltjes olijfolie bij en roer goed om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.