Recept

Mechelse koekoek met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de Mechelse koekoek in stukken.

    Maak alle groenten en de aardappelen schoon en snij in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak de Mechelse koekoek aan in een mengsel van boter en olie.

  3. 3

    Kook alle groenten en de aardappelen elk apart beetgaar.

  4. 4

    Doe de bouillon in een pan, voeg de room toe en kook het mengsel op met de saffraan. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg het gevogelte in een vuurvaste schaal, voeg de groenten erbij en overgiet met de saffraanbouillon. Dek de schaal af en zet het gerecht 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Serveer in diepe borden met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mechelse koekoek met bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!