Mechelse koekoek met bloemkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mechelse koekoek met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de Mechelse koekoek in stukken.

    Maak alle groenten en de aardappelen schoon en snij in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak de Mechelse koekoek aan in een mengsel van boter en olie.

  3. 3

    Kook alle groenten en de aardappelen elk apart beetgaar.

  4. 4

    Doe de bouillon in een pan, voeg de room toe en kook het mengsel op met de saffraan. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg het gevogelte in een vuurvaste schaal, voeg de groenten erbij en overgiet met de saffraanbouillon. Dek de schaal af en zet het gerecht 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Serveer in diepe borden met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de Mechelse koekoek in stukken.

    Maak alle groenten en de aardappelen schoon en snij in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak de Mechelse koekoek aan in een mengsel van boter en olie.

  3. 3

    Kook alle groenten en de aardappelen elk apart beetgaar.

  4. 4

    Doe de bouillon in een pan, voeg de room toe en kook het mengsel op met de saffraan. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg het gevogelte in een vuurvaste schaal, voeg de groenten erbij en overgiet met de saffraanbouillon. Dek de schaal af en zet het gerecht 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Serveer in diepe borden met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.