Salade van licht gerookte fazantenborst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van licht gerookte fazantenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Ontdoe de fazantenborsten van alle kleine puntjes van de veren en wrijf vervolgens in met grof zeezout en peper. Bedek vervolgens met laurier en jeneverbessen, druk goed aan en plaats gedurende 2 uur onder druk in de koelkast. Spoel daarna af en wrijf goed droog.

  2. 2

    Bekleed een wok met stevige aluminiumfolie en strooi een handje rookpoeder (bij voorkeur eik) op de bodem strooien. Leg het deksel losjes op de wok zodat er een klein spleetje openblijft en zet de wok op hoog vuur tot een rooklucht ontstaat. Leg de fazantenborsten op het rooster en plaats dit in de wok. Zet het deksel nu stevig op de wok en schakel de hittebron naar een middelhoge stand. Laat de fazantenborsten gedurende ongeveer anderhalf uur roken.

  3. 3

    Los de suiker op met frambozenazijn en citroen. Roer de olie erbij en werk af met de room.

  4. 4

    Schik de salade op borden en bestrooi met de pijnboompitten.

    Snij de fazantenborst in dunne schijfjes en schik in waaiervorm over de salade. Nappeer de saus er over en werk af met enkele pijltjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Ontdoe de fazantenborsten van alle kleine puntjes van de veren en wrijf vervolgens in met grof zeezout en peper. Bedek vervolgens met laurier en jeneverbessen, druk goed aan en plaats gedurende 2 uur onder druk in de koelkast. Spoel daarna af en wrijf goed droog.

  2. 2

    Bekleed een wok met stevige aluminiumfolie en strooi een handje rookpoeder (bij voorkeur eik) op de bodem strooien. Leg het deksel losjes op de wok zodat er een klein spleetje openblijft en zet de wok op hoog vuur tot een rooklucht ontstaat. Leg de fazantenborsten op het rooster en plaats dit in de wok. Zet het deksel nu stevig op de wok en schakel de hittebron naar een middelhoge stand. Laat de fazantenborsten gedurende ongeveer anderhalf uur roken.

  3. 3

    Los de suiker op met frambozenazijn en citroen. Roer de olie erbij en werk af met de room.

  4. 4

    Schik de salade op borden en bestrooi met de pijnboompitten.

    Snij de fazantenborst in dunne schijfjes en schik in waaiervorm over de salade. Nappeer de saus er over en werk af met enkele pijltjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.