Recept

Spruitjessalade met gerookte eend

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de Belgische groentetoppers, spruitjes, in een heerlijke salade met gerookte eend!

Oven of airfryer? Een airfryer kan je heel wat tijd besparen: iets wat je traditioneel in de oven maakt, is sneller klaar én op lagere temperatuur. Zoals de spruitjes in dit recept: in de oven bak je ze 18 minuten op 200°C, in de airfryer 10 minuten op 190°C. Natuurlijk is de airfryer meestal kleiner dan de oven. Heb je maar een kleine airfryer in huis, bak de spruitjes dan in twee porties.

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon en snij ze in partjes of plakjes. Pers de knoflook.

  2. 2

    Meng de spruitjes met de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep alles in het bakje van de airfryer en laat het 10 minuten op 190°C bakken. Schud halverwege eens goed om.

  3. 3

    Rooster ondertussen de plakjes rozijnenbrood in een broodrooster en snij ze vervolgens in blokjes.

  4. 4

    Meng de jonge bladsla met de geroosterde spruitjes, de croutons en de plakjes eend en druppel er de dressing over. Strooi er de parmezaan over en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjessalade met gerookte eend

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!