Aspergesoep

  • 30 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Belgisch
  • Voorgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.

  2. Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.

  3. Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.

  4. Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.

  5. Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!

  6. Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Aspergesoep met garnalen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Aspergesoep met gepocheerd kwartelei en dilleroom

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Heldere aspergesoep met dumplings

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Aspergesoep met peterselietoast

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus