Recept

Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Geen voorjaar zonder aspergesoep op het menu.

Geef je bouillon extra veel smaak door de asperges de dag voordien al te schillen en de schillen te laten meekoken in de gevogeltebouillon. Bewaar de bouillon — met de aspergeschillen erin — een nacht in de koelkast. Zeef door een neteldoek.

bereiding
 1. 1

  Spoel en schil de asperges. Hou de schillen van de asperges bij. Hou 8 asperges apart en snij de andere asperges in stukken.

 2. 2

  Pel de sjalotten en de knoflook, snipper fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de asperges (zowel de stukken als de 8 hele asperges) en het kruidentuiltje toe en laat 10 minuten koken in de bouillon.

 3. 3

  Maak de krokante mini-asperges. Spoel de bieslook en hak fijn. Klopt het eiwit los. Zet 3 kommetjes klaar: 1 met de tarwebloem, 1 met het losgeklopte eiwit en 1 met de panko. Meng de bieslook onder de panko en breng op smaak met peper en zout. Wentel de asperges eerst in de bloem, haal ze vervolgens door het eiwit en tot slot door de panko. Verwarm het frituurvet op 180°C. Bak de asperges krokant in het frituurvet. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier.

 4. 4

  Maak de kruidenolie. Spoel enkele takjes bieslook, bladpeterselie en dille. Hou een beetje bladpeterselie apart voor de afwerking. Doe 200 milliliter olijfolie in een maatbeker, voeg de verse kruiden toe en mix. Giet de kruidenolie door een zeefje.

 5. 5

  Verwijder het kruidentuiltje uit de soep, haal de hele asperges eruit en mix de soep. Snij de hele asperges in stukken van 1 centimeter. Meng de tarwebloem en de zachte boter tot een roux en voeg toe aan de soep om te binden. Breng de soep nog even aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kleine stukken asperges toe. Serveer de soep in kommen en werk af met de krokante asperges, de kruidenolie en bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!