Groene aspergesoep met basilicum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene aspergesoep met basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Compleet met wat zalm

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit alle groenten kort in boter, maar hou een handvol erwtjes apart.

  2. 2

    Blus met de wijn en de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Doe er het basilicum bij (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes en doe ’m samen met de overgehouden erwtjes bij de soep. Laat tot het kookpunt komen en neem van het vuur af. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit alle groenten kort in boter, maar hou een handvol erwtjes apart.

  2. 2

    Blus met de wijn en de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Doe er het basilicum bij (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes en doe ’m samen met de overgehouden erwtjes bij de soep. Laat tot het kookpunt komen en neem van het vuur af. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.