Recept

Artisjokkensoep met waterkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de artisjokken schoon. Verwijder de
    harde buitenste blaadjes tot aan het zachte
    binnenste. Snij er de steel af. Halveer de
    artisjokken en haal er met een scherp mes
    het hooi uit. Snij ze in dobbelsteentjes.

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
    Snipper de ui en snij de selder in boogjes.

  2. 2

    Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de selder
    toe en laat even mee bakken. Voeg de
    artisjokken en de aardappelen toe en stoof
    ze goed aan. Giet er de bouillon bij en
    breng aan de kook. Temper het vuur en
    laat afgedekt 40 minuten sudderen.
    Neem de pan van het vuur en roer de
    waterkers door de soep.

  3. 3

    Mix de soep en roer er een klontje boter
    door. Kruid met peper en zout. Schep de
    soep in warme kommen of borden. Werk
    af met 1 à 2 eetlepels room en een paar
    sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Artisjokkensoep met waterkers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!