Artisjokkensoep met waterkers
bereiding
-
1
Maak de artisjokken schoon. Verwijder de
harde buitenste blaadjes tot aan het zachte
binnenste. Snij er de steel af. Halveer de
artisjokken en haal er met een scherp mes
het hooi uit. Snij ze in dobbelsteentjes.Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snipper de ui en snij de selder in boogjes. -
2
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de selder
toe en laat even mee bakken. Voeg de
artisjokken en de aardappelen toe en stoof
ze goed aan. Giet er de bouillon bij en
breng aan de kook. Temper het vuur en
laat afgedekt 40 minuten sudderen.
Neem de pan van het vuur en roer de
waterkers door de soep. -
3
Mix de soep en roer er een klontje boter
door. Kruid met peper en zout. Schep de
soep in warme kommen of borden. Werk
af met 1 à 2 eetlepels room en een paar
sprietjes bieslook.
Voorbereiding