Slaatje met warme brie en vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slaatje met warme brie en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk slaatje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Meng voor de dressing de mosterd en de azijn in een kommetje. Kruid met een snuifje zout en peper. Klop er 4 el olijfolie en 1 el hazelnotenolie door.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Maak de sla aan met de dressing.

  3. 3

    Snij de brie in 4 stukken. Leg ze in een met olie ingevette ovenschaal en zet 3 minuten in de voorverwarmde oven. Halveer de vijgen en bestrijk de snijvlakken met olijfolie. Bestrooi die met de suiker. Verhit een grillpan en gril ze 3 minuten op de snijvlakken tot ze karamelliseren.

  4. 4

    Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de gekaramelliseerde vijgen en een stukje warme brie bij. Werk af met de hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Meng voor de dressing de mosterd en de azijn in een kommetje. Kruid met een snuifje zout en peper. Klop er 4 el olijfolie en 1 el hazelnotenolie door.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Maak de sla aan met de dressing.

  3. 3

    Snij de brie in 4 stukken. Leg ze in een met olie ingevette ovenschaal en zet 3 minuten in de voorverwarmde oven. Halveer de vijgen en bestrijk de snijvlakken met olijfolie. Bestrooi die met de suiker. Verhit een grillpan en gril ze 3 minuten op de snijvlakken tot ze karamelliseren.

  4. 4

    Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de gekaramelliseerde vijgen en een stukje warme brie bij. Werk af met de hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.