Tomatenquiche
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatenquiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche op z'n Italiaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Snipper de knoflook.

    Rasp de parmezaan en de pecorino.

    Halveer de kerstomaten.

    Hak de tijm fijn.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de boter, de bloem en de yoghurt met een tl zout en een tl water en kneed tot een bal.  Leg die afgedekt 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Meng het ei met de room en de geitenkaas. Voeg er de ui, de knoflook en de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Beboter een taartvorm. Rol het deeg uit en leg het erin, met een opstaande rand van 2 cm.

  5. 5

    Schenk het kaas-eimengsel over de deegbodem en verdeel er de tomaten over. Bestrooi met tijm. Zet 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Snipper de knoflook.

    Rasp de parmezaan en de pecorino.

    Halveer de kerstomaten.

    Hak de tijm fijn.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de boter, de bloem en de yoghurt met een tl zout en een tl water en kneed tot een bal.  Leg die afgedekt 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Meng het ei met de room en de geitenkaas. Voeg er de ui, de knoflook en de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Beboter een taartvorm. Rol het deeg uit en leg het erin, met een opstaande rand van 2 cm.

  5. 5

    Schenk het kaas-eimengsel over de deegbodem en verdeel er de tomaten over. Bestrooi met tijm. Zet 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.