kalfsblanquette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

kalfsblanquette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Prik de kruidnagels in de ui. Schraap 2 wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Doe het vlees samen met de ui, wortelen en het kruidentuiltje in een stoofpan. Vul met water tot alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat 1,5 uur op zacht vuur stoven. Haal het vlees eruit en hou het warm. Zeef het kookvocht en hou het apart.

  3. 3

    Kook de zilveruitjes gaar, laat ze uitlekken. Verhit in dezelfde pan wat boter en meng met het citroensap en 1 el water. Roer er de champignons door en stoof ze 5 minuten. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht.

  4. 4

    Schraap de laatste wortel en snij ’m in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook samen gaar in gezouten water.

  5. 5

    Smelt 70 g boter in een pan en bestrooi met bloem. Bak 1 minuut. Voeg 600 ml van het kook- en champignonvocht toe. Roer tot de saus indikt. Laat 5 minuten sudderen.

  6. 6

    Klop de eidooiers op met de room en voeg deze toe aan de saus, samen met de peterselie. Kruid bij met peper en zout. Voeg nu ook de zilveruitjes, wortelen, aardappelen en champignons toe.

  7. 7

    Schep de saus over het vlees en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Prik de kruidnagels in de ui. Schraap 2 wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Doe het vlees samen met de ui, wortelen en het kruidentuiltje in een stoofpan. Vul met water tot alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat 1,5 uur op zacht vuur stoven. Haal het vlees eruit en hou het warm. Zeef het kookvocht en hou het apart.

  3. 3

    Kook de zilveruitjes gaar, laat ze uitlekken. Verhit in dezelfde pan wat boter en meng met het citroensap en 1 el water. Roer er de champignons door en stoof ze 5 minuten. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht.

  4. 4

    Schraap de laatste wortel en snij ’m in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook samen gaar in gezouten water.

  5. 5

    Smelt 70 g boter in een pan en bestrooi met bloem. Bak 1 minuut. Voeg 600 ml van het kook- en champignonvocht toe. Roer tot de saus indikt. Laat 5 minuten sudderen.

  6. 6

    Klop de eidooiers op met de room en voeg deze toe aan de saus, samen met de peterselie. Kruid bij met peper en zout. Voeg nu ook de zilveruitjes, wortelen, aardappelen en champignons toe.

  7. 7

    Schep de saus over het vlees en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.