Boeuf bourguignon
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de groenten schoon.Snij de wortelen in stukken, de selder in boogjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Doe de wortelen, selder, ui, knoflook en het kruidentuiltje in een grote kom. Kruid met flink wat peper, doe er de jeneverbessen bij en schenk er de wijn over. Leg er het vlees in, dek af en laat een nacht marineren.
-
3
Haal het vlees uit de marinade. Dep het droog en kruid het met peper en zout. Bak het goudbruin in een mengsel van boter en olie. Bestuif het vlees met bloem en laat het al omscheppend nog 1 minuutje braden.
-
4
Doe het vlees in een ovenpan en schenk er de marinade met de groenten bij. Roer er de tomatenpuree en bouillon door. Dek af en zet 2.30 uur in het midden van de oven.
-
5
Borstel de champignons, snij ze in kwartjes en laat ze het laastste halfuur mee garen.
-
6
Bind het stoofpotje eventueel met een beetje maiszetmeel en bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
Voorbereiding