Recept

Kalfsblanquette met zilveruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder lactose, maar héél lekker!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de ui en prik er de kruidnagels in. Schraap de wortelen en snij ze in grove stukken. Pel de knoflook. Hak de peterselie.

  2. 2

    Overgiet het vlees in een kookpan met de wijn en net zoveel water tot het onderstaat. Doe er wat zout bij en laat opkoken. Schuim af.

  3. 3

    Doe de wortelen, ui en knoflook erbij in de pan. Voeg ook het kruidenbuiltje en de gekneusde peperbolletjes toe. Zet het deksel op de pan en laat 1,5 à 2 uur zachtjes pruttelen op laag vuur. Haal het vlees uit het vocht en laat uitlekken. Zeef het kookvocht en hou apart.

  4. 4

    Pel de zilveruitjes en stoof ze aan in een pan met 1 el olijfolie. Blus met wat kookvocht op het vlees en laat garen op laag vuur.

  5. 5

    Snij het gegaarde vlees in blokjes en bak ze even op in een pan met olijfolie.

  6. 6

    Doe de kalfsfond bij het kookvocht en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Klopt de dooier los met de rijstmelk en klop er een pollepel van de vleessaus door. Klop dan het eimengsel door de rest van de vleessaus en laat indikken op laag vuur (de saus mag niet meer koken). Bind indien nodig bij met aardappelzetmeel (losgeroerd in 2 el rijstmelk).

  7. 7

    Doe het kalfsvlees en de zilveruitjes bij de saus en roer goed om. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met peterselie en serveer meteen. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsblanquette met zilveruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!