Sint-jakobsvruchten met tartaar van mango en avocado
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sint-jakobsvruchten met tartaar van mango en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om duimen en vingers bij af te likken, dit feesteljke voorgerecht.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en ontpit de mango en de avocado. Snij ze in blokjes. Schep er het sap van 1 limoen door en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.

  2. 2

    Rasp de schil van de overige 2 limoenen en pers ze uit. Roer een dressing van het sap, de schil, het sinaasappelsap, de honing, de korianderzaadjes en 100 ml maïsolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat een uurtje trekken.

  3. 3

    Meng de eidooier met de mosterd. Klop er beetje bij beetje 200 ml maïsolie door, tot je een mayonaise hebt. Breng op smaak met limoensap, wasabi, peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de mayonaise te dik zou zijn.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Scheur de blaadjes wat kleiner. Meng ze met de limoendressing.

  5. 5

    Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie (20 seconden per kant). Dresseer elk bord met een beetje sla, wat tartaar en een streepje wasabi-mayonaise. Leg er de gebakken sint-jakobsvruchten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en ontpit de mango en de avocado. Snij ze in blokjes. Schep er het sap van 1 limoen door en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.

  2. 2

    Rasp de schil van de overige 2 limoenen en pers ze uit. Roer een dressing van het sap, de schil, het sinaasappelsap, de honing, de korianderzaadjes en 100 ml maïsolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat een uurtje trekken.

  3. 3

    Meng de eidooier met de mosterd. Klop er beetje bij beetje 200 ml maïsolie door, tot je een mayonaise hebt. Breng op smaak met limoensap, wasabi, peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de mayonaise te dik zou zijn.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Scheur de blaadjes wat kleiner. Meng ze met de limoendressing.

  5. 5

    Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie (20 seconden per kant). Dresseer elk bord met een beetje sla, wat tartaar en een streepje wasabi-mayonaise. Leg er de gebakken sint-jakobsvruchten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.