Recept

Ei met artisjok en chorizo uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de knoflook. Laat de artisjokbodems uitlekken, dep ze droog en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in kleine stukjes en bak ze 2 à 3 minuten in een pan met hete boter. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Giet het vet uit de pan, smelt er de rest van de boter in en doe er de artisjokblokjes in. Laat 2 minuten bakken. Doe er de chorizo en de knoflook bij en laat nog 1 à 2 minuten garen.

  3. 3

    Verwarm de room in een steelpannetje, doe er de parmezaan bij en meng tot de kaas helemaal is opgelost.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Doe het artisjokmengsel en de chorizo in 4 individuele muffinvormpjes. Verdeel er de parmezaancrème over. Maak een kuiltje in het midden en breek er telkens een ei in.

  6. 6

    Kruid lichtjes met zout en peper. Zet de vormpjes in een ovenschaal, giet er wat kokend water rond, tot ongeveer 3/4 van de hoogte van de schaal. Bak 12 minuten in de oven tot het eiwit net gaar is. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ei met artisjok en chorizo uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!