• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk vegan bij- of voorgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de venkel in fijne repen, hak het groen. 

  2. 2

    Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje.

  3. 3

    Kook de artisjokken. Snij het hart in vieren.

  4. 4

    Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak er de venkel in, samen met de venkelzaadjes. Laat op een zacht vuur onder deksel garen.

  5. 5

    Voeg de artisjok en de tuinbonen toe en schep zachtjes om. Kruid met peper en zout. Strooi er het venkelgroen over. Eventueel kunt u nog wat olijfolie over de salade lepelen. Serveer warm of koud, met gegrild lamsvlees en gepofte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de venkel in fijne repen, hak het groen. 

  2. 2

    Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje.

  3. 3

    Kook de artisjokken. Snij het hart in vieren.

  4. 4

    Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak er de venkel in, samen met de venkelzaadjes. Laat op een zacht vuur onder deksel garen.

  5. 5

    Voeg de artisjok en de tuinbonen toe en schep zachtjes om. Kruid met peper en zout. Strooi er het venkelgroen over. Eventueel kunt u nog wat olijfolie over de salade lepelen. Serveer warm of koud, met gegrild lamsvlees en gepofte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.