Recept

Bostoncake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje gebak

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. 2

    Schep de bloem met de suiker en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet daarin de melk en voeg de eidooiers en de vanille-essence toe. Meng tot een glad beslag. Mix in een andere kom de eiwitten met de room en voeg toe.

  3. 3

    Beboter een cakevorm en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag erin. Bak de cake 30 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Laat hem volledig afkoelen op een rooster. Snij hem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met banketbakkersroom en leg de andere helft er weer op.

  5. 5

    Laat de chocolade smelten au bain-marie. Lepel de chocolade over de cake (op een rooster) en strijk mooi glad met een paletmes. Laat 15 minuten opstijven.

  6. 6

    Zeef er bloemsuiker overheen en werk af met de frambozen en de munt.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bostoncake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!