Klaaskoeken

Zo maak je ‘t
  1. Verkruimel de gist en los op in het lauwe water, laat 10 minuten rusten.

  2. Doe de bloem in een kom. Strooi het zout langs de buitenrand. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistpapje in.

  3. Doe er 2 eieren, de suiker, de melk, de kaneel en de boter bij en meng goed.

  4. Kneed het deeg 20 minuten met de hand stevig door tot het elastisch wordt.

  5. Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plaats. Kneed het dan opnieuw een minuutje en laat weer 45 minuten rijzen.

  6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ±1 cm dik. Snij er met vormpjes figuren uit en leg ze op een bakplaat met bak papier. Dek weer af en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220° C.

  7. Bestrijk het deeg met een mengsel van 1 opgeklopt ei en een scheutje melk. Bak de koeken in 15 minuten mooi goudgeel.