Recept

Komkommer-yoghurtsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variatie op de traditionele gazpacho.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de komkommer en snij hem doormidden. Rasp hem grof.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met de room. Doe er een handvol muntblaadjes en enkele takjes verse dille bij. Pureer kort met de staafmixer.

  3. 3

    Doe er de komkommer bij. Schep goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet 1 uur koel weg.

  4. 4

    Werk af met wat extra verse muntblaadjes en serveer met toast of in olijfolie gebakken  croutons (eventueel lichtjes verkruimeld).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommer-yoghurtsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de komkommer en snij hem doormidden. Rasp hem grof.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met de room. Doe er een handvol muntblaadjes en enkele takjes verse dille bij. Pureer kort met de staafmixer.

  3. 3

    Doe er de komkommer bij. Schep goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet 1 uur koel weg.

  4. 4

    Werk af met wat extra verse muntblaadjes en serveer met toast of in olijfolie gebakken  croutons (eventueel lichtjes verkruimeld).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!