Recept

Lamskroontje met rozemarijnsaus en puree met tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de tuinbonen gaar, haal ze uit het vliesje. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, zet opnieuw op het vuur en schud ze even op.

  2. 2

    Pureer de aardappelen, voeg er de boter en de melk aan toe en meng. Plet de tuinbonen en meng ze goed door de aardappelpuree.

  3. 3

    Kruid het lamsvlees met peper en zout. Zet een pan met een klontje boter op het vuur en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Haal uit de pan en schik in een ovenschaal. Laat verder gaar worden in de oven gedurende 10 à 12 minuten. Laat nog zo’n 10 minuten onder aluminiumfolie rusten alvorens het aan te snijden.

  4. 4

    Blus de pan met de kalfsfond en voeg er de takjes rozemarijn aan toe. Laat 10 minuten inkoken tot het een mooie bruine saus is.

  5. 5

    Snij de lamskroon in stukken en serveer bij de tuinbonenpuree. Werk af met een toefje tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met rozemarijnsaus en puree met tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!