Lamskoteletjes met spruitjes en spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamskoteletjes met spruitjes en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor een traditionele zondag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Giet ze af en spoel ze in koud water. Pel de zilveruitjes. Blancheer ze 1 minuut, laat ze schrikken en uitlekken.

  2. 2

    Kruid de lamskroon met peper en zout. Leg het vlees in een ingevette braadslee. Bestrijk het met olijfolie. Zet het ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bak de spekblokjes knapperig in een beetje boter. Doe er de uitjes en de spruitjes bij. Kruid naar smaak. Hou warm op een zacht vuur.

  4. 4

    Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het in koteletjes gaat verdelen.

  5. 5

    Deglaceer de braadslee van het vlees met de fond. Schraap de aanbaksels los. Giet door een fijne zeef in een steelpannetje. Doe er de wijn, de honing en de tijm bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Verdeel vlees en groenten over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Giet ze af en spoel ze in koud water. Pel de zilveruitjes. Blancheer ze 1 minuut, laat ze schrikken en uitlekken.

  2. 2

    Kruid de lamskroon met peper en zout. Leg het vlees in een ingevette braadslee. Bestrijk het met olijfolie. Zet het ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bak de spekblokjes knapperig in een beetje boter. Doe er de uitjes en de spruitjes bij. Kruid naar smaak. Hou warm op een zacht vuur.

  4. 4

    Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het in koteletjes gaat verdelen.

  5. 5

    Deglaceer de braadslee van het vlees met de fond. Schraap de aanbaksels los. Giet door een fijne zeef in een steelpannetje. Doe er de wijn, de honing en de tijm bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Verdeel vlees en groenten over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.