Recept

Tong-zalmrolletjes met puree en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Met de vulling van de tongrolletjes kun je variëren. Ze zijn ook lekker met bijvoorbeeld gehakte noten en kruiden.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Maak de selder schoon en snij ‘m in fijne blokjes. Verhit boter in een steelpannetje en stoof er de sjalot en de selder in aan. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de visfond en de room toe en laat 20 minuten inkoken tot een sausje.

  3. 3

    Kruid de tongfilets met peper en zout en leg op elke filet een aantal plakjes gerookte zalm. Rol ze op en steek er een houten prikkertje in. Leg de tongrolletjes de laatste 5 à 7 minuten mee in het sausje.

  4. 4

    Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze in 8 minuten gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de tuinbonen toe. Giet de boontjes af en spoel ze onder stromend koud water. Pel en snipper de sjalot, fruit ‘m in een klontje boter en doe er de boontjes bij. Schep goed om en fris op met een scheutje wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de tongrolletjes met de puree en de boontjes. Werk af met de saus en de gesnipperde dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tong-zalmrolletjes met puree en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!